Bedrijfsmassage

Wat kan bedrijfsmassage bieden?

Bedrijfsmassage ondersteunt snel en effectief bij het reguleren van processen en het stressniveau in je lichaam. Het “stress proces” dat zich afspeelt in je lichaam kun je voorstellen als een grafiek met een stijgende lijn. Ongemerkt bouwt het zich op en blijft het zichzelf voeden (stress genereert stress). Omdat het geleidelijk gaat valt het niet op. Op een gegeven moment gaat je lichaam echter signalen afgeven om je aandacht te trekken.

Een snelle en effectieve manier om fysieke stress af te bouwen is massage. Dit is wetenschappelijk bewezen. Naast dat de doorbloeding wordt gestimuleerd, gaat het lichaam ook hormoonachtige stoffen (zoals oxytocine, serotonine en endorfine) aanmaken. Deze stoffen zorgen ervoor dat de hartslag en bloeddruk afnemen, je een gelukzalig gevoel krijgt, de ademhaling verdiept en de verbinding met jezelf en de mensen om je heen verbetert. De aanmaak van deze stoffen geven een langdurig effect en verlagen het stressniveau.

Bij onderzoek naar massage in de bedrijfsomgeving is gebleken dat een behandeling van 25 minuten, eens per vier weken of twee weken als er specifieke klachten zijn, het meeste effect heeft. De massage is dan gericht op de meest voorkomende klachten gebieden: rug, nek, schouders en armen, benen en voeten.

Positieve effecten van massage op de werkvloer?

Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Vermindering van stress
  • Betere concentratie
  • Meer energie
  • Positieve instelling
  • Betere werksfeer
  • Preventie werk gerelateerde klachten en uitval
  • Blijk van waardering van en naar de werknemers
  • Voorkomen, verminderen of tijdig signaleren van stress gerelateerde klachten

Voordelen van deze aanpak?

Massage op locatie in de massage bus, waardoor er geen kantoorruimte vrijgemaakt hoeft te worden. De medewerkers stappen voor 25 minuten uit de werkdruk en komen opgeladen weer terug. Hiermee stijgt de productiviteit en positiviteit op de werkvloer.

Aantoonbaar minder en korter verzuim onder de medewerkers doordat zij goed in hun vel zitten. Bedrijfsmassage wordt gezien als een positieve secundaire arbeidsvoorwaarde.

Het betreft een erkende ARBO-maatregel met fiscale voordelen*.

*Als je ZZPer bent, kun je de kosten ook als bedrijfskosten opvoeren. Het werkt namelijk preventief en verbetert je gezondheid, wat je bedrijf ten goede komt. Informeer bij je accountant of belasting adviseur naar de mogelijkheden.